Qnap Remote Replication


Ne İşe Yarar? : Verilerinizin birebir yedeğini başka bir Qnap’a alarak veri güvenliği sağlar.

Remote Replication Nedir?‘Remote replication’(Uzaktan Kopyalama) iki farklı QNAP NAS daki verileri WAN yada LAN yolu ile yedeklememize yarar. Diğer bir deyişle uzak mesafelerde verilere ayna tutar.

1- Uzaktaki gerekli ayarları yapalım 
NAS ınızın LAN ayarlarına girin ve 873 numaralı portu NAT router üzerinden uzak NAS IP sine gönderin,örneğin 873 nolu portu 192.168.1.3 e yönlendirin. (Varsayılan port 873 dür). QNAP ınıza girin ve ‘Backup’ > ‘Remote Replication’ a gidin ardından istediğiniz port numarasını girin.

Replikasyon varış yeri olarak bir paylaşım dosyası oluşturun. Altındaki dosyayı belirli bir dosya ya da alt klasörle desteklemek isterseniz saptanmış sistem dosyasından ayırınız. (Qweb,Qdownload vs.) Örneğin; ‘Sales’ adlı bir paylaşım klasörü oluşturun ve buna alt klasör olarak ‘2008’ i oluşturun.
2- Lokaldeki gerekli ayarları yapalım
QNAP ınıza giriş yapın ve ‘Backup’ > ‘Remote Replication’ a gidin,ardından yeni bir yedekleme işlemi oluşturmak için ikona tıklayın.
‘Remote Replication Wizard’(Uzak Yedekleme Sihirbazı) açılacaktır ve bu işlem 6 adım sürecek.
  • Adım 1: Yedekleme işlem isminizi girin ve 2.adıma geçmek için ‘Next’ e tıklayın


  • Adım 2 : Uzaktaki hedefiniz için detayları girin ve ‘Next’ e tıklayıp 3.adıma geçin.(Uzak NAS IPsini,verilerin atılacağı klasörü girin)


  • Adım 3: Hangi klasör içindeki verileri karşı tarafa aktarmak istiyorsanız o klasörün yolunu girin

  • Adım 4: Kopyalamanın tarihini belirleyin ve bir sonraki adım için ‘Next’ e tıklayın
  • Adım 5: Kopyalama için istediğiniz ayarı seçin ve bir sonraki adıma geçmek için ‘Next’ e tıklayın.
  • Adım 6: Ayarları tamamlamak için ‘FINISH’ e tıklayın
  • Oluşturduğumuz yedekleme işlem durumunun ‘Replicating’(Kopyalama) olduğunu görüceksiniz bu çalışır durumda olduğunu ifade eder.

Yorumlar