SonicWALL Wizard ile Port Yönlendirme

SonicWALL’ un tüm modellerinde NAT işlemini yapmak 10 sn’ den fazla sürmez. Bu makaledeki anlatımımız Wizard ekranından ftp server yönlendirmesinin nasıl yapıldığını göstermektedir.



  • Cihaz arayüzünde sağ üstte " Wizards " tıklayıp , gelen seçeneklerden " Public Server Wizards" seçilir.

  • Açılan Wizard Penceresinde görüldüğü gibi en çok kullanılan servisleri karşımıza çıkarıyor. WEB-FTP-MAIL ve TERMINAL Server. Biz aynı ip adresine birden fazla port yönlendirseydik Servis Port Grup oluşturup tek kuralla istenilen ip’ye NAT yapabilirsiniz.. Bizim örneğimiz FTP server’a (192.168.90.100 ) WAN IP üzerinden erişimi sağlamak.

  • FTP Server’ı seçtikten sonra Next diyoruz. Bizden Private Ip adresini ve bu Nat işlemi için bir isim yazmamızı istiyor.

  • Tekrar Next diyoruz. Ve son adım da bizden Public IP adresini istiyor. Burada Sonicwall Primary IP adresi olarak ne görüyorsa onu otomatik size çıkartır. Siz birden fazla IP bloğuna sahipseniz manuel IP adresini değiştmeniz gerekmektedir.

  • Next diyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz.. Wizard ile yapılan işlemlerde Sonicwall 4 farklı arabirime rule’ları otomatik oluşturacaktır. Bunları görelim...
Adım-1 Nat Policies

Adım-2 Access Rule (WAN-LAN) Dışarıdan içeri FTP portuna izin verir.

Adım-3 Address Objects Ftp Server ip adresini Lan-Host olarak tanımlar..

Adım-4 Services Ftp Server ip adresini Lan-Host olarak tanımlar…


Yorumlar