Neden Kali Linux ?



Neden Kali Linux ?

Kali Linux profesyonel penetrasyon testleri ve güvenlik denetimleri doğrultusunda donatılmış bir işletim sistemidir. Bu nedenle, Kali Linux'ün bu ihtiyaçlarını yansıtan bazı temel değişiklikler uygulanmıştır.
  1.  Tek kullanıcı, root erişimli tasarım:Güvenlik denetimleri doğası gereği, Kali Linux "Tek,Root Kullanıcı" senaryosunda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
  2. Network Servisleri varsayılan olarak devre dışı:Kali Linux, varsayılan ağ servislerini kapatan sysvinit kancaları içerir. Bu kancalar Kali Linux üzerine çeşitli servisleri kurmamıza izin verir, varsayılan olarak bizim dağıtımın güvenli kalmasını sağlarken, kurulan paketlerin ne oldukları önemli değildir. Ek olarak Bluetooth gibi servisleri de varsayılan olarak kara listeye alınmıştır.
  3. Özel Linux Çekirdeği:Kali Linux kablosuz enjeksiyon için yamalı bir üst çekirdek kullanılır.
Kali Linux Sizin İçin Uygun mu ?
Dağıtımın geliştiriceleri olarak, tek bir durum dışında Kali Linux'ün herkes tarafından kullanılmasını bekleyebiliriz. İşin gerçeği, Kali profesyonel penetrasyon testleri ve güvenlik denetimleri için donatılmış bir Linux dağıtımıdır, bununla birlikte Linux'e aşina olmayan kişilere önerilen bir dağıtım değildir.

Ayrıca ağınız içinde ve özellikle izin olmadan, güvenlik araçlarının kötüye kullanımı, onarılmaz hasara neden olabilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir .
Eğer Linux temellerini öğrenmek ve iyi bir başlangıç noktası olacak Linux dağıtımı arıyorsanız, Kali Linux sizin için ideal dağıtım değil. Bunun yerine Ubuntu veya Debian ile başlamak isteyebilirsiniz.


Yorumlar