Ağ Güvenliğinde MIME nedir?

Ağ Güvenliğinde MIME nedir?

MIME (Çok Amaçlı İnternet Posta Uzantılarının kısaltması) 1991'de tanıtılan dünya çapında bir standarttır. Bu makalede bunun ne olduğunu ve neden önemli olduğunu tartışacağız.

Teknoloji, iletişim kurmanın ve iş yapmanın yeni yollarını tanıtırken, iş operasyonlarımız veri aktarımına ve İnternet'in kendisine çok daha bağımlı hale geliyor. Bu yüksek bağlantılılık, dünyanın her yerinden müşterilerle, ekip üyeleriyle, iş arkadaşlarımızla ve daha fazlasıyla iletişim kurmamıza ve aynı zamanda yeni riskler getirmemize olanak tanıyor. İnternette çok iletişim kurduğumuzdan, iş operasyonlarımızı yürütmek için gerekli dosyaları paylaştığımızdan, veri ihlalleri, sızıntılar, davetsiz misafirlere ve kötü niyetli saldırganlara karşı daha savunmasız hale geliriz.

Siber saldırılara karşı savunmasız olmak, işletmelerimizde zor kazanılmış paraya ve / veya saygınlığa neden olabilir. Veri ihlalleri, sızıntılar ve bu gibi istenmeyen durumlar müşterilerimizin güvenini kaybetmeye ve kuruluşumuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle çevrimiçi iletişimimizin güvenliğine büyük önem vermemiz gerekiyor. Bu görevde bize yardımcı olmak için S / MIME tanıtıldı. Bu yazıda, S / MIME'nin ne olduğunu tartışacağız ve bunun hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

MIME nedir?

Çok Amaçlı İnternet Posta Uzantıları olarak da bilinen MIME, 1991'de tanıtılan bir İnternet standardıdır. ASCII dışındaki karakter kümelerinde yazılmış ses, görüntü, video, uygulama ve metinleri destekleyen e-posta mesajlarını göndermemizi, almamızı ve görüntülememizi sağlar. . Başka bir deyişle, MIME e-posta iletişiminin ufuklarını genişletir.

MIME, e-posta iletisi gövdelerinin birden fazla bölümden oluşmasına ve çeşitli ortamlar içermesine olanak tanır. MIME biçimindeki e-postalar genellikle Postane Protokolü (POP olarak da bilinir), Basit Posta Aktarım Protokolü (SMTP olarak da bilinir) veya Internet İleti Erişim Protokolü (IMAP olarak da bilinir) gibi standart protokoller kullanılarak aktarılır.

S / MIME nedir?

S / MIME, Güvenli / Çok Amaçlı Internet Posta Uzantıları anlamına gelir. Siber saldırılara karşı savunmasız kalmamaları için e-postalarımızın içeriğini şifrelememizi sağlayan bir teknolojidir. Başka bir deyişle, S / MIME e-postalarımızı güvende tutar ve okuyan tek kişinin hedeflenen alıcı olmasını sağlar.

S / MIME ilk olarak RSA Veri Güvenliği tarafından e-posta mesajlarının güvenliğini sağlamak için geliştirildi, daha sonra IETF'nin yardımıyla bir standart haline geldi.

S / MIME, asimetrik şifreleme ve açık anahtar altyapısına dayanır. Şifreleme ve kimlik doğrulama teknikleri yardımıyla e-posta iletileri için bir güvenlik katmanı sağlamayı amaçlamaktadır. Başka bir deyişle, S / MIME, e-postalarınızı dijital olarak imzalamanızı mümkün kılar, böylece e-postalarınızın yalnızca amaçlanan alıcısı bunları alabilir ve görüntüleyebilir. Ayrıca, S / MIME alıcının gelen kutusuna giderken hiç kimsenin e-postanızın içeriğini değiştirmemesini sağlar.

Neden MIME ile ilgili güvenlik önlemlerine ihtiyacımız var?

Bugün itibariyle, bilgi kurumun sahip olabileceği en değerli varlıktır. Bu yüzden birçok hacker ve davetsiz misafir kuruluşların ağlarına ve sistemlerine bir yol bulmaya çalışır ve korumasız e-postalar bunu yönetmenin en iyi yollarından biridir.

Davetsiz misafirleri uzak tutarken ağlarınızı güvende tutmak istiyorsanız, MIME ve S / MIME değerlerine dikkat etmelisiniz.

Yorumlar